• Hyvästä vanhasta valaisimesta parannettu, energiatehokas ja kustannustehokas ratkaisu.
  • Asennuksen helppous vs. lampun vaihto
  • Kiertotaloutta parhaillaan

Lappeenrannan Itäisen Kanavatien valaistuksessa uudistetut Siteco SC100-valaisimet etualalla, ja vanhat valaisimet näkyvissä taempana.

Olemme vuosien mittaan tehneet useita ns. modernisointiprojekteja, joissa arkkitehtonisesti arvokkaaseen valaisimeen on toteutettu energiatehokas led-valaistusratkaisu. Tuloksena on ollut hyvää energiatehokasta valaistusta vanha miljöö säilyttäen – sekä asukkaat, että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Keväällä meiltä kysyttiin vaihtoyksikköä katuvalaisimeen, jota pidimme hyvin ”perustuotteena”.  Pohdimme miten saisimme asiakkaalle järkevän takaisinmaksun, mutta uskoimme samalla tuotekehitysosaamiseemme. Arvioimme Lappeenrannan kaupungin Terho Tiaisen ja urakoivan yhtiön Elvera Oy:n Topi Kankaan kanssa vaihtotyön mittavuutta ja sen pohjalta teimme takaisinmaksulaskelman asiakkaalle.

Kehittämämme ratkaisu maksaa itsensä takaisin säästöillä jo muutamassa vuodessa, ja uusitun valaisimen käyttöikä on pitkä. Asiakkaan mukaan vaihtoyksikkö on tuotteena erittäin onnistunut. Vaihtoyksikön ulkoasu ja laadukkuus saa myös kiitosta asiakkaalta.

Järkevyyttä puoltavia asioita olivat heti alussa tilatut useiden satojen kappalemäärät, vanhan valaisimen vankka ja hyvä valualumiinirakenne (tässä Siteco SC50 ja SC100) sekä valaisimen sisäinen rakenne, joka mahdollisti asennusystävällisen vaihtoyksikön toteutustavan.

Ensimmäisenä kohteena ovat olleet Lappeenrannan kaupungin taajama-alueet. Tulokseen ovat tyytyväisiä niin tiellä liikkujat, urakoitsija kuin kaupunki. Valon väri, värintoisto, valontasaisuus ja valonmäärä ovat parantuneet energian kulutuksen puolittuessa. Vaihtoyksikön vaihtamiseen kuluu lähestulkoon sama aika kuin lampun vaihtamiseen kuluu aikaa.

Tämä on kiertotaloutta parhaimmillaan: vanha valaisimen runko suojalaseineen käytetään sellaisenaan, vieläpä ottamatta irti sitä sen nykyisestä asennuspaikasta. Runkoon asennettaan hyvin pitkäikäinen, energiatehokas ja nykyaikainen vaihtoyksikkö, ja vanha valaisintekniikka viedään kiertoon.

Erityiskiitos Lappeenrannan kaupungin Terho Tiaiselle rakentavasta ja ennakkoluulottomasta palautteesta tuotetta kehitettäessä!

Myös luonto kiittää.

Myös Saimaankanavan valaistuksessa käytettyjä Siteco SC100-valaisimia on uudistettu Lumous Lightingn kehittämällä vaihtoyksiköllä. 

Muut blogikirjoitukset

Pin It on Pinterest